Svenska Flaggan   Välkommen till Frejas hemsida  Union Jack

Utställning


Den 17:e januari 2010 ställde vi ut Freja på Goldenklubbens Open Show i Linköping.
Dommarens kommentar om Freja var att hon var "tonårsklumpig", vilket man nog kan hålla med om. Hon har växt rejält och även om vi fortfarande pratar om henne som "den lilla hunden" så är hon numera större än Maja. För den intresserade så går det att klicka på protokollet så kan man läsa det i större upplösning.

Freja på utställningUtställningsprotokoll

***

Skridskor


Vi har en fantastisk vinter i år vilket har resulterat i lika fantastiska skridskoisar. Bilderna här är från sjön Åsunden som ligger några km söder om där vi bor. Efterssom det hade kommit ett lager fluffig snö som var så lätt att det gick att åka skridskor genom den kunde hundarna vara med eftersom det inte var för halt för deras tassar.

Skridskor på Åsundens isEn bild till från Åsunden

***

Skidor


Skidåkning har vi provat på också, dessa bilder är från årets första tur strax före jul. Freja kom ihåg den roliga leken "att jaga skidspetsar" som hon hittade på när vi var i fjällen i mars 2009.

SkidjaktAnna, Maja och FrejaPorträtt

***

Segling


Eftersom vi har varit lite dåliga på att uppdatera denna sida så har jag lagt upp några bilder från i somras också. Freja var en mycket duktig båthund.

I sittbrunnenFreja i skärgårdenHundbad
Badbild från Trännö. Maja, Freja och Majas syster Leia som leker sälkolloni.

***

Dag 20

Idag väger Freja 10,7 kg och det börjar bli ett riktigt träningspass att bära henne nerför trapporna hemma. Uppför klarar hon av själv... Om vi lämnar grinden till övervåningen öppen kavar hon uppför trapporna och ställer sig och piper tills vi bär ner henne.

Här kommer några bilder från dagens promenad, om man jämför bilderna från de tidigare dagarna så ser man att det är en rejälare valp idag.Maja var förståss med på promenaden


***

Några sovstudier

En sak är säker, Freja är en konstnär på att åstdkomma intressanta sovställningar. Se själv:***

Dag 15  (Onsdag)

Det är nu två veckor sedan vi hämtade Freja från hennes kennel och hon växer så det knakar.
Vi vägde henne på kenneln och då vägde hon 7,7 kg och idag väger hon 9,9. Det är drygt 1 kg i veckan.

Hon gillar våra promenader i "Sommarhagen" som ligger i närheten av vårt hus.
Massa intresanta lukter och kul pinnar.

Maja lär glatt ut hur man gör när man gräver i snön.


***

Dag 7

Vi började dagens aktiviteter med att göra en utryckning för att hjälpa Anders&Maja (på promenad) att rädda en räv som fastnat i ett staket. Sen leker vi!! För första gången vågar Maja sig på att brottas lite med sin syster.


Idag var också dagen för att träna i duschen. Maja och Anders visade först hur man gör och sedan fick Freja kliva på. Själva badrummet är lite läbbigt och kyffigt och även Freja anser att vi borde bygga ut huset med ett större och ljusare badrum! Vatten är dock en höjdare. Gärna lite i ansiktet.

Freja kom också på en väldigt rolig lek. Vid vintersportanläggning Hamra Alphyddan finns en skojig svart pist, alldeles utanför dörren. Det tråkiga är att man först måste ta liften ner för förstutrappan (stegen är för höga) och det är alltid kö! Sen är det bara att rusa uppför stentrappstegen, skråa längs bergskammen bort till branten och kasta sig på tassar eller mage utför! Och så upp igen...


***

Dag 6

Freja lyssnar och studerar mycket uppmärksamt på allt runt omkring, och hon snappar det mesta. Sedan dag2 lystrar hon förutom visslingen till sitt namn, kom, sitt samt "ooooh, vad roligt vi haaaar här borta".
Dessutom är hon väldigt intresserad av vad som är "nej". Hon testar det mesta, sneglar, får ett nej och sen testar hon inte samma sak någon mer gång.
Dag 6 sitter hon också fint när maten serveras och väntar på varsågod. Vi har egentligen inte övat alls, det räcker med att ha tålamodet att vänta lite...hon testar sig fram.


Apropå det, så lärde hon sig hänga tvätt igår. Det var egentligen tänkt att det skulle vara priviligerat vuxna hundar, men Freja kom rusande när Anna pratade med hundröst vid tvättmaskinen. Hon bromsade in, satte sig ner och tittade uppmärksamt på Maja som bar strumpor från maskinen till torkställningen. Efter tre varv hade Freja fattat att tvätt kan bytas mot godis (och då belönades ändå bara Maja vid ett av varven). Hon satte full fart och hämtade strumpor för glatta livet (samt för en och annan godis och en massa beröm till Majas förtret). Maja insåg dock att här gällde det att hålla tempo om man skulle ha någon chans på de sista godisarna, så tvätten blev därmed hängd i ett rasande tempo! (Anna hann knappast med att fotografera!)

Vi gört också en utflykyt till Brokind


***

Dag 5

Under helgen kom farmor&farfar på besök, och en massa trevliga vänner och på söndag kom kusin Maggie och kusin Polly med delar av sin flock.

Polly var inte stormförtjust i den äckliga valpen och ville inte gärna vara med på samma bild...
Maja var dock mycket stolt och lät dem gärna  hålla på med valpen.

***

Dag 3

I utbyte mot att Maja lät bli att tänja ut valpsängen fick hon till sin stora glädje en ny, fin Biabädd. Fast det tyckte även valpskrället...!


Husse och Matte skall ju också försöka få till en massa stämningsfulla bilder, såsom julkort att skicka tillbaka till kenneln. Fast kenneln får nog ett annat julkort...


***

Dag 2

Väl hemma i Alphyddan finns det mycket att utforska. En björk känner man ju igen. Det finns också en massa spännande saker under snön, och med grävarbetet kan man få hjälp av sin storasyster MajaSedan blir man ju trött. På högra bilden har Maja gjort ett övertagande av valpens säng.
Det ser inte så skönt ut, man kan ana att det är mer för att visa var skåpet skall stå.***

Dag 1

Onsdagen den 25:e februari åkte vi, Anders, Anna och Maja, till Dalarö och kennel Emmergold och hämtade vår nya flockmedlem Freja. Här kommer några bilder från besöket:

Här står Freja på utställningsbordet och visar upp sina fina vinklar.
Till vänster ser ni Annika Sörensen som har Kennel Emmergold.

Här har vi en bild på Maja och Bibbi, som är Frejas Mamma.

Visst är dom ganska lika? Bibbi är närmast i bild.

Sedan bar det av hemåt och Freja fick uppleva sin längsta biltur hittills, från Dalarö till Rimforsa


Resan gick mycket bra och hon somnade nästan direkt.

***
Copyright © 2009 www.geidne.se